• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Mačji mladiči v zavetišču

Trenutno je v zavetišču več kot 20 mačjih mladičev, ki čakajo na posvojitev. Malčki vseh barv in karakterjev (vsi niso na slikah, pridite jih spoznat v živo) so že veterinarsko pregledani, cepljeni, čipirani in so brez zajedavcev. 

Za ogled in posvojitev pokličite na 040 21 88 61 in dogovorili se bomo za termin obiska. 

Sandi

Sandi je v Mačji dol prišel spomladi 2017 z mamo, bratcem in sestrico. Le on še čaka na posvojitev, ostali so že v novih družinah. Vajen je človeške in mačje družbe, ter veterinarsko oskrbljen, tudi kastriran.

Ifigenija

Ifigenija je v Mačji dol prišla poleti 2018. Rada je v človeški družbi in se odlično razume tudi z ostalimi mački. Je sterilizirana, čipirana, cepljena, negativna na FIV in FeLV. 

Milena

Milena je bila najdena julija 2018 v Stari Loki. Je pridna, igriva mačka, ki išče dom z možnostjo varnega izpusta v naravo. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV in FeLV.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče septembra leta 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo?

Vojko

Vojko je bil slepi potnik pod pokrovom avtomobilskega motorja poleti 2015, potreben je bil pravi poseg, da je živ prišel ven. Od tistega avgustovskega dne je fant že precej zrasel, se opogumil in odločil, da v človeški družbi uživa le dokler je ta oddaljena kakšen meter od njega. Cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev je pripravljen na odhod v ljubeč dom, kjer bo morda spoznal, da mu ljudje ne želimo nič hudega.

Teodor

Teodor je bil najden sredi aprila v Poljanah nad Škofjo Loko. Prijazen, crkljiv maček, ki je kastriran, čipiran, cepljen in negativen na FIV ter FeLV.

Emilija

Emilija je nevsiljiva mačkica s čudovitim pogledom. Išče dom, kjer bo imela omogočen varen izpust v naravo. Emilija je zdrava, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni, cepljena in sterilizirana. V zavetišču je od začetka avgusta 2016.

Angelca

Angelca je čudovita želvovinka, ki je k nam prišla maja 2018. Vmes je odšla tudi v nov dom, vendar pa se je marca 2019 vrnila v Mačji dol. Je prijazna, scrkljana mačka, ki je tudi odlična lovka. Zato išče dom, kjer ji bo omogočen varen izhod v naravo. Je čipirana, cepljena, sterilizirana in negativna na FIV in FeLV. 

Vanja

Vanja je bila zavržena na začetku julija 2015 v Škofji Loki ob glavni cesti. Dva dni se ni pustila ujeti, potem pa je le popustila. Sedaj je lahko prava scrkljanka, rada pa tudi raziskuje in se igra z mačjimi vrstniki. Je cepljena, sterilizirana, čipirana, brez zajedavcev, pripravljena na družinsko življenje.

Veronika

Veronika je bila najdena januarja 2019. Je prijazna, igriva a rahlo plašna mačkica, ki potrebuje nekaj časa, da se navadi na nove ljudi. Dobro se razume tudi s psi. Je FIV in FeLV negativna, cepljena in sterilizirana. Išče dom!

Izak

Izak je k nam prišel konec avgusta 2018, skupaj z mamo in bratom. Je edini, ki še išče dom. Zelo energičen, igriv in prijazen mačkon, ki je veterinarsko pregledan, kastriran, cepljen in negativen na FIV ter FeLV.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka, ki je v zavetišču že od sredine avgusta 2014.

 

Uroš

Nedotakljivi fant je bil že julija 2014 ujet v Škofji Loki, ne mara človeških dotikov, sicer pa uživač, ki se zna zlekniti v svoj kotiček in počiva večino dneva. Uroš je veterinarsko oskrbljen, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev.

Jagoda in Marjetka

Jagoda in Marjetka sta bili v zavetišče sprejeti z mamico, ko sta bili stari komaj nekaj ur. Njuna mama, popolnoma divja mačka iz Gorenje vasi, je bila spuščena v njej znano okolje, vendar jima je zapustila precej uporniški karakter. Malčici sta še vedno, kljub trudu, da bi ju scrkljali, precej skregani s človeško roko. Zelo radi sta sicer v bližini človeka, zelo sta radovedni in igrivi, vendar ne marata božanja ali kakršnegalkoli dotikanja. Obe radi spremljata, kaj počneš, se stalno smukata okrog in te gledata zelo od blizu. Zanimivi in čisto posebni mačici, ki potrebujeta posvojitelje, ki ju bodo imeli radi taki kot sta. Neukrotljivi in samostojni mačkici. Za Jagodo bo bolje, če bo samo notranja muca ali pa bo imela zelo kratke izhode, saj ima nekaj težav z ravnotežjem. Marjetka pa je prava pustolovka. Obe sta dvakrat cepljeni, čipirani, brez zajedavcev in sterilizirani. Njuna mama je bila negativna na FIV in FeLV. V zavetišču sta že od junija 2013.