• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Neža

Neža ima mrk pogled, a nežno dušico. Je popolnoma veterinarsko oskrbljena in sterilizirana. Od takrat, ko je prišla iz poljanskih hribov k nam, je minilo že eno leto.

Tanja

Tanja je pisana princeska, ki se dobro znajde v zunanjem svetu. Potrebovala bi dom, kjer bo imela na voljo toplo zavetje, a tudi svobodo.

Sandi

Sandi je v Mačji dol prišel spomladi 2017 z mamo, bratcem in sestrico. Le on še čaka na posvojitev, ostali so že v novih družinah. Vajen je človeške in mačje družbe, ter veterinarsko oskrbljen, tudi kastriran.

Radmila

Radmila je bila najdena leta 2016 komaj skotena, ko je padla s plezalnega previsa. Njena mama je adrenalinsko kotila nad previsom. Zgodba se je srečno nadaljevala. Lepotička je že cepljena, pregledana, sterilizirana, čipirana in brez zajedavcev. Čaka na svojo novo družino, kjer bo končno postala prava razvajena mačka, čeprav ni vedno na voljo za crkljanje. Raje večino časa preži na kakšne premikajoče žive ali nežive zadeve okrog sebe.

Jure

 Jure je igriv in prijazen maček, ki rad tudi poležava na postelji in se crklja. Je veterinarsko oskrbljen.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče v letu 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo?

Vojko

Vojko je bil slepi potnik pod pokrovom avtomobilskega motorja poleti 2015, potreben je bil pravi poseg, da je živ prišel ven. Od tistega avgustovskega dne je fant že malo zrasel, se opogumil in postal pravi navihan muc. Še vedno se malo boji nenadnih gibov, vendar počasu postaja crkljivček. Cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev je pripravljen na odhod v ljubeč dom, kjer bo njegova preobrazba v crkljivega naročnega mucka lahko dokončana. 

Neisha

Neisha je v Mačji dol prišla skupaj z mamo Diano ter bratcema Stefanijom in Vladom spomladi 2017. Sprva je malce zadržana, a se hitro navadi na človeško bližino. Je negativna na FIV in FeLV in veterinarsko oskrbljena.

Emilija

Emilija je nevsiljiva mačkica s čudovitim pogledom. Rada se igra s svojimi mačjimi prijatelji, rada pa ima tudi človeško bližino. Emilija je zdrava, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni, cepljena in sterilizirana. V zavetišču je od poletja 2016.

Majda

Majda je bila najdena še čisto majhna v Škofji Loki, konec leta 2015. Verjetno je imela z ljudmi precej slabe izkušnje, saj še vedno nikomur popolnoma ne zaupa. Previdna, brihtna tigrica bo morala srečati človeka, ki razume, da vsaka mačka ne zleze takoj v naročje. Majda bo po tem, ko bo nekomu zaupala, zares samo njegova in se bo izogibala drugih ljudi. Tigrica je pregledana, sterilizirana, testirana na FIV in FeLV, cepljena in brez zajedavcev.

Johanca

Johanca je prava šefica-rada si podreja ostale mucke v okolici, ne glede na njihovo velikost. Ni pretirano scrkljana, a se rada tudi stisne k človeku. Kompaktno in zdravo bitjece, ki bo razveselilo nove lastnike. V zavetišču je od pomladi 2017, je že sterilizirana in tudi sicer veterinarsko oskrbljena.

Lila

Lila je bila najdena skupaj s svojima sestricama sredi januarja v občini Železniki. Lila je edina zelenooka, njeni sestrici pa imata čudovite rumene oči. Vse tri so izredno prijazne in navezane ena na drugo. So tudi veterinarsko pregledane, cepljene in sterilizirane.

Gandalf

Gandalf je bil v zavetišče sprejet sredi februarja 2018. Je čudovit, prijazen siv tigrček, ki je veterinarsko pregledan in bo kmalu na voljo za posvojitev.

Vanja

Vanja je bila zavržena v Škofji Loki ob glavni cesti. Dva dni se ni pustila ujeti, potem pa je le popustila. Sedaj je prava scrkljanka, rada pa tudi raziskuje in se igra z mačjimi vrstniki. Malčica je cepljena, sterilizirana, zdrava, brez zajedavcev in čipirana, pripravljena na družinsko življenje.

Nežika in Tina

Nežika in Tina sta bili sredi januarja najdeni skupaj s sestrico Lilo v občini Železniki. Vse tri so izredno prijazne in navezane ena na drugo. Pred oddajo bodo še veterinarsko pregledane, cepljene in sterilizirane.

Matija

Matija je bil februarja leta 2016 najden v Železnikih. V tem času je postal neuradni "vratar" Mačjega dola, vendar pa bi bil zelo vesel odhoda v nov dom. Je namreč čudovit, prijazen in umirjen mačkon, ki si zasluži čisto svoj kavč.  Seveda je tudi kastriran in negativen na FIV in FeLV.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka.

 

Uroš

Nedotakljivi fant je bil že leta 2014 ujet v Škofji Loki, ne mara človeških dotikov, sicer pa uživač, ki se zna zlekniti v svoj kotiček in počiva večino dneva. Uroš je veterinarsko oskrbljen, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev.

Edvard

Edvard je bil konec novembra najden v Puštalu. Ob najdbi je bil podhranjen in precej umazan. Ima čudovit karakter, je zelo prijazen in radoveden. Tako kot veliko belih mačk je tudi Edvard gluh, kar pa njega popolnoma nič ne ovira pri uživanju. Sedaj počasi pridobiva na teži in bo kmalu iskal nov dom. Je kastriran in negativen na virusne bolezni.

Kiki

Veterinarsko oskrbljena, sterilizirana, malce slabotna in plaha mačkica, ki pa bi se ob pravi oskrbi okrepila in postala scrkljanka. V zavetišču je od jeseni 2015.

Jagoda in Marjetka

Jagoda in Marjetka sta bili v zavetišče sprejeti z mamico, ko sta bili stari komaj nekaj ur. Njuna mama, popolnoma divja mačka iz Gorenje vasi, je bila spuščena v njej znano okolje, vendar jima je zapustila precej uporniški karakter. Malčici sta še vedno, kljub trudu, da bi ju scrkljali, precej skregani s človeško roko. Zelo radi sta sicer v bližini človeka, zelo sta radovedni in igrivi, vendar ne marata božanja ali kakršnegalkoli dotikanja. Obe radi spremljata, kaj počneš, se stalno smukata okrog in te gledata zelo od blizu. Zanimivi in čisto posebni mačici, ki potrebujeta posvojitelje, ki ju bodo imeli radi taki kot sta. Neukrotljivi in samostojni mačkici. Za Jagodo bo bolje, če bo samo notranja muca ali pa bo imela zelo kratke izhode, saj ima nekaj težav z ravnotežjem. Marjetka pa je prava pustolovka. Obe sta dvakrat cepljeni, čipirani, brez zajedavcev in sterilizirani. Njuna mama je bila negativna na FIV in FeLV. Išče dom.