• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Pika

Pika je igriva mucica, ki ne potrebuje stalne prisotnosti človeka, saj je precej samostojna. Rada se sicer stisne v naročje, a se ji hitro mudi naprej. Pika je cepljena, čipirana, testirana, brez zajedavcev in sterilizirana. 

Inge

Malo plašna malčica je bila z mamo ujeta v skladišču tovarne v Škofji Loki. Zaradi okolja, v katerem je preživela rano mladost, je še vedno bolj previdna in bo potrebovala nekaj prigovarjanja in nežnosti, da se bo sprostila v človeški družbi. Lepotička je že cepljena, pregledana, sterilizirana in brez zajedavcev. Čaka na svojo novo družino, kjer bo končno postala prava razvajena mačka.

Brigita

Brigita je bila najdena v Škofji Loki s še dvema črnima bratcema. Lepotica je zdrava in vesela mačka, ki ima rada človeško in mačjo družbo. Rada tudi komentira dogajanje s kakšne visoke točke. Občasno glasno prosi za čohljanje, a sicer ni vsiljiva. Brigita je pregledana, zdrava, cepljena, sterilizirana, skratka, pripravljena na novo poglavje svojega življenja, ki naj bo veselo. Ji ga boste vi napisali?

Danilo

Danilo je prikupen mačkon, ki je bil najden v okolici Železnikov. Ni preveč vsilijiv, ampak se še vseno rad malce pocrklja. Danilo je pregledan, cepljen, testiran, kastriran in brez zajedavcev.

Vojko

Vojko je bil slepi potnik pod pokrovom avtomobilskega motorja, potreben je bil pravi poseg, da je živ prišel ven. Od tistega avgustovskega dne je fant že malo zrasel, se opogumil in postal pravi navihan muc. Še vedno se malo boji nenadnih gibov, vendar počasu postaja crkljivček. Cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev je pripravljen na odhod v ljubeč dom, kjer bo njegova preobrazba v crkljivega naročnega mucka lahko dokončana. 

Bruno

Športnik Bruno je bil najden v Škofji Loki z mamo Sabrino, ki je svoje mladičke namestila na neprimerno lokacijo ob cesti. Bruno se ne zaveda več, v kakšni nevarnosti je bil, saj sedaj brezskrbno dirja po zavetiški sobi s svojimi prijatelji. Čudovit tiger je raz tudi v naročju in bo zelo prijeten član nove družine. Je veterinarsko oskrbljen, zdrav, kastriran,cepljen ... Le še družino, ki ga bo odpeljala iz Mačjega dola, čaka.

Emilija

Emilija je nevsiljiva mačkica s čudovitim pogledom. Rada se igra s svojimi mačjimi prijatelji, rada pa ima tudi človeško bližino. Emilija je zdrava, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni, cepljena in sterilizirana. 

Majda

Majda je bila najdena še čisto majhna v Škofji Loki, verjetno je imela z ljudmi precej slabe izkušnje, saj še vedno nikomur popolnoma ne zaupa. Previdna, brihtna tigrica bo morala srečati človeka, ki razume, da vsaka mačka ne zleze takoj v naročje. Majda bo po tem, ko bo nekomu zaupala, zares samo njegova in se bo izogibala drugih ljudi. Tigrica je pregledana, sterilizirana, testirana na FIV in FeLV, cepljena in brez zajedavcev.

Ciril

Ciril je bil najden skupaj s sestrico, ki je zaradi bolj scrkljane narave že zdavnaj odšla k sedanji družini. Ciril je malo bolj nedostopen, čeprav se ga da prepričati, da ljudje nismo vsi tako grozni kot njegovi prvi lastniki, ki so ga kot mladička zapakirali v škatlo in odvrgli pred avtomehanično delavnico. Ciril je zdrav, cepljen, kastriran mačkon, ki bo vesel doma, kjer bo imel dovolj svobode, seveda pa tudi polno skledo dobrot.

Vanja

Vanja je bila zavržena v Škofji Loki ob glavni cesti. Dva dni se ni pustila ujeti, potem pa je le popustila. Sedaj je prava scrkljanka, rada pa tudi raziskuje in se igra z mačjimi vrstniki. Malčica je cepljena, sterilizirana, zdrava, brez zajedavcev in čipirana, pripravljena na družinsko življenje.

Mojca

Mojca je bila najdena na cesti kot mala kepica. V rani mladosti je imela težave z zdravjem in je zelo počasi rasla, sedaj pa je mala krepka punca. Zelo rada se nastavlja za božanje, a se na višini v naročju ne počuti varno. Mojca je zdrava, brez zajedavcev, cepljena proti kužnim boleznim in mikrosporiji, negativna na FIV in FeLV virusa in sterilizirana. Ostala bo bolj majhna, rada se igra, a na splošno je bolj umirjena. 

Aleksander

Nežni scrkljanec, ki se zelo rad tudi igra, ima veliko energije, je pravi športnik. Cepljen, čipiran, brez zajedavcev, negativen na testu za FIV in FeLV in kastriran čaka, da svojo igrivost prinese v vašo hišo.

Tonja

Tonja je bila najdena v skladišču gradbenih izdelkov v Škofji Loki, ko je bila še mali drobižek. Imela je srečo, da je preživela med viličarji. Kljub slabi izkušnji z bivšimi lastniki, ki so jo tako zavrgli, Tonja uživa ob ljudeh, se rada stiska in igra. Uživa tudi v družbi mačk, s katerimi se lahko cele ure podi naokrog. Tonja je veterinarsko pregledana, cepljena proti kužnim boleznim in mikrosporiji, čipirana, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni in sterilizirana. Punca je pripravljena, da popestri vaš dom s svojo čudovito prisotnostjo.

Donald

Donald je bil najden z zelo poškodovanim repom v Gorenji vasi. Potrebna je bila delna amputacija. Donald ni navdušen nad mačjo družbo, zelo rad pa ima ljudi. Rad raziskuje okolico, zato bi bilo zanj najbolje, da bi našel dom, kjer bo lahko varno zapustil hišo. Donald je pregledan, cepljen, čipiran, kastriran, skratka pripravljen, da na novo zaživi.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka.

 

Uroš

Nedotakljivi fant je bil že leta 2014 ujet v Škofji Loki, ne mara človeških dotikov, sicer pa uživač, ki se zna zlekniti v svoj kotiček in počiva večino dneva. Uroš je veterinarsko oskrbljen, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev.

Bruno Mac

Bivši prostoživeček Bruno Mac je bil najden v precej slabem stanju (v ranah, skoraj brez dlake). Po dolgotrajnem zdravljenju je postal razigran srkljani medo. Mac je zelo navezan na človeka in se vedno smuka med nogami, tako v stanovanju kot na vrtu. Če ga ne opaziš takoj, glasno opozori nase. Najraje se na kavču stiska in glasno brunda. Bruno je kastriran, testiran FIV in FeLV, razglisten, razbolhan ter cepljen. Pridno uporablja mačji WCin je navajen pasje družbe. Išče nov dom, kjer bo imel na voljo kvalitetno mačjo hrano in varno okolico. Kontakt: 041-378-938. 

Jagoda

Jagoda in Marjetka sta bili v zavetišče sprejeti z mamico, ko sta bili stari komaj nekaj ur. Njuna mama, popolnoma divja mačka iz Gorenje vasi, je bila spuščena v njej znano okolje, vendar jima je zapustila precej uporniški karakter. Malčici sta še vedno, kljub trudu, da bi ju scrkljali, precej skregani s človeško roko. Zelo radi sta sicer v bližini človeka, zelo sta radovedni in igrivi, vendar ne marata božanja ali kakršnegalkoli dotikanja. Obe radi spremljata, kaj počneš, se stalno smukata okrog in te gledata zelo od blizu. Zanimivi in čisto posebni mačici, ki potrebujeta posvojitelje, ki ju bodo imeli radi taki kot sta. Neukrotljivi in samostojni mačkici. Za Jagodo bo bolje, če bo samo notranja muca ali pa bo imela zelo kratke izhode, saj ima nekaj težav z ravnotežjem. Marjetka pa je prava pustolovka. Obe sta dvakrat cepljeni, čipirani, brez zajedavcev in sterilizirani. Njuna mama je bila negativna na FIV in FeLV. Išče dom.