• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Mačji mladiči v zavetišču

Trenutno je v zavetišču več kot 20 mačjih mladičev, ki čakajo na posvojitev. Malčki vseh barv in karakterjev (vsi niso na slikah, pridite jih spoznat v živo) so že veterinarsko pregledani, cepljeni, čipirani in so brez zajedavcev. 

Za ogled in posvojitev pokličite na 040 21 88 61 in dogovorili se bomo za termin obiska. 

Sandi

Sandi je v Mačji dol prišel spomladi 2017 z mamo, bratcem in sestrico. Le on še čaka na posvojitev, ostali so že v novih družinah. Vajen je človeške in mačje družbe, ter veterinarsko oskrbljen, tudi kastriran.

Rambo

Rambo je v Mačji dol prišel novembra 2019, najden je bil v Škofji Loki. Zelo prijazen in miren mačkon, ki je kastriran, cepljen, čipiran in negativen na FIV in FeLV.

Milena

Milena je bila najdena julija 2018 v Stari Loki. Je pridna, igriva mačka, ki išče dom z možnostjo varnega izpusta v naravo. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV in FeLV.

Valentino

Valentino je bil najden na območju Gabrške Gore konec julija 2019, z veliko rano na glavi, ki pa se je po nekaj mesecih le zacelila. Je prijazen, crkljiv mačkon, zelo umirjen.  Njegova starost je bila ocenjena na 4 leta, je kastriran, dvakrat cepljen, čipiran in negativen na FIV ter FeLV.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče septembra leta 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje, čeprav mu bližina človeka predstavlja stres. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo?

Vojko

Vojko je bil slepi potnik pod pokrovom avtomobilskega motorja poleti 2015, potreben je bil pravi poseg, da je živ prišel ven. Od tistega avgustovskega dne je fant že precej zrasel, se opogumil in odločil, da v človeški družbi uživa le dokler je ta oddaljena kakšen meter od njega. Cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev je pripravljen na odhod v ljubeč dom, kjer bo morda spoznal, da mu ljudje ne želimo nič hudega.

Viktor

Viktor je bil najden v gozdu v Crngrobu konec oktobra 2018. Je prijazen in igriv maček, ki je kastriran, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV.

Nataša

Nataša je bila najdena sredi novembra 2019 v Bodovljski grapi v Škofji Loki s hudo poškodbo desnega očesa, tako da je bila potrebna operacija. Trenutno je še malce zadržana in previdna, vendar pa se bo v pravi družbi sigurno sprostila. Je že sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Emilija

Emilija je nevsiljiva mačkica s čudovitim pogledom. Išče dom, kjer bo imela omogočen varen izpust v naravo. Emilija je zdrava, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni, cepljena in sterilizirana. V zavetišču je od začetka avgusta 2016, ko je bila najdena v Škofji Loki ob cesti v šlkatli še z bratom in sestro. Njiju smo že kmalu po prihodu oddali, Emilija pa še čaka pri nas.

Jerca

Jerca je prišla v Mačji dol junija 2018 skupaj z mamo in 2 sestricama. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Ljudmila

Ljudmila je k nam prišla junija 2019, najdena je bila v Delnicah. Ob prihodu je imela na vratu veliko cisto, zato je bila potrebna operacija. Starejša, prijazna mačka, ki išče miren dom. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Petrca

Petrca je prišla v zavetišče februarja 2019. Ob sprejemu je bila za njeno starost zelo majhna, kar je bila posledica pomanjkanja hrane v prejšnjem domu. V zavetišču je zelo hitro pridobila na teži, vendar pa nikoli ne bo prav velika mačka. To je popolnoma nič ne ovira pri igri z ostalimi mačjimi prebivalci zavetišča, je namreč izredno energična in pogumna mačka. Ni preveč navdušena nad božanjem, je bolj samostojna, ampak se ne brani človeške družbe. Je že veterinarsko pregledana, cepljena, sterilizirana, FIV in FeLV negativna. Išče dom!

Bart

Bart je k nam prišel decembra 2018, najden je bil v Dorfarjih. Ob sprejemu je imel hudo infekcijo levega očesa. Je zelo energičen in igriv mačkon, ki zelo uživa tudi v človeškem naročju. Je cepljen, čipiran, kastriran in negativen na FIV ter FeLV.

Olivija

Olivija je bila najdena septembra 2018 na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Je FIV in FeLV negativna, čipirana, cepljena in sterilizirana. Išče dom!

Janko

Janko je v Mačji dol prišel maja 2019. Nad človeško družbo še ni najbolj navdušen, vendar se bi s časom verjetno omehčal. Išče lastnike, ki so pripravljeni posvetiti čas socializaciji. Je veterinarsko pregledan, kastriran, cepljen in negativen na FIV ter FeLV.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka, ki je v zavetišču že od sredine avgusta 2014.

 

Uroš

Nedotakljivi fant je bil že julija 2014 ujet v Škofji Loki, ne mara človeških dotikov, sicer pa uživač, ki se zna zlekniti v svoj kotiček in počiva večino dneva. Uroš je veterinarsko oskrbljen, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev.

Prostoživeče mačke

V Mačjem dolu oskrbimo tudi odrasle mačke, ki imajo na lokaciji najdbe vsaj osnovno oskrbo. Zaradi Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali moramo tudi tem, večinoma nesocializiranim mačkam iskati nove skrbnike, preden jih vrnemo na lokacijo najdbe, ki jo poznajo. Torej, tisti, ki bi želeli posvojiti mačko, ki ne mara človeške bližine in je vajena bivanja zunaj, nam lahko javite in dogovorili se bomo, katera od teh mačk bi bila primerna za bivanje v okolju, ki ga lahko ponudi. Vse take mačke so osnovno veterinarsko oskrbljene, torej pregledane, cepljene, testirane na FIV in FeLV, sterilizirane, kastrirane in označene. Če bo zanje pri vas poskrbljeno bolje kot na lokaciji, kamor bi bile sicer vrnjene, jih z veseljem predamo v vašo oskrbo. Seveda je v zavetišče trajno nameščenih kar nekaj mačk, ki so nesocializirane in iz različnih razlogov ne morejo biti vrnjene na lokacijo najdbe (so premlade, ali na lokaciji ni oskrbe zanje, ali so preganjane, ali je lokacija prenevarna itd.), pa bi bilo zanje najbolje, da odidejo k novim skrbnikom, ki jim lahko ponudijo življenje kjer ne bodo imele stika s človekom, če te želje ne bodo pokazale. 

Kandidati za posvojitev takih mačk nam prosim pošljite elektronsko sporočilo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kot naslov sporočila pa navedite POSVOJITEV PROSTOŽIVEČE MAČKE. Napišite na kratko, kakšno okolje jim lahko ponudite in če imate sami kakšne želje oz. omejitve glede mačke, ki bi prišla k vam. Ker teh živali ne želimo zadrževati v zavetišču predolgo, saj je zanje to preveč stresno, želimo že vnaprej vedeti, če je zanje mogoče najti nove skrbnike. Vsak pa bo moral v začetku zagotoviti, da je tudi taka mačka zaprta vsaj nekaj dni, da se privadi na novo lokacijo.

 

Jagoda

Jagoda je bila v zavetišče sprejeta z mamico in sestrico Marjetko, ko sta bili stari komaj nekaj ur. Njuna mama, popolnoma divja mačka iz Gorenje vasi, je bila spuščena v njej znano okolje, vendar jima je zapustila precej uporniški karakter. Malčici sta še vedno, kljub trudu, da bi ju scrkljali, precej skregani s človeško roko. Zelo radi sta sicer v bližini človeka, zelo sta radovedni in igrivi, vendar ne marata božanja ali kakršnegalkoli dotikanja. Jagoda rada spremlja, kaj počneš, se stalno smuka okrog in te gleda zelo od blizu. Zanimiva in čisto posebna mačka, ki potrebuje posvojitelje, ki jo bodo imeli rado tako kot je. Za Jagodo bo bolje, če bo samo notranja muca ali pa bo imela zelo kratke izhode, saj ima nekaj težav z ravnotežjem. Je cepljena, čipirana, brez zajedavcev in sterilizirana. Njuna mama je bila negativna na FIV in FeLV. V zavetišču je že od junija 2013.