Božanska družina

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Ljudje, mačke, verjetno tudi psi

BIVANJE: v notranjem okolju, zunaj le na povodcu

ŽIVAHNOST: precej igrivi, športni plezalci

MARAM: Igro, vsaj občasno čohljanje, prijatelje

NE MARAM: Glasnega dogajanja okrog sebe

POSEBNOST: cukri, fantje zelo veliki, imajo zelo mehak kožuh, ljubeznivi

SPOL: Moški

Opis

Mama Demetra in njeni trije fantje, Dioniz, Pozejdon in Plutos, so čudovita družina prelepih mačk. Mama Demetra je za 1. maj 2023 skotila na mrzlem betonu. Malčki so bili le še komaj živi, popolnoma podhlajeni, ko so bili najdeni. Sedaj so že vsi pripravljeni na odhod v nove domove. So zelo, ampak res zelo prijetna mačja družba. Fantje so bolj igrivi, malce razbojniški, a hkrati neverjetno nežni. Mama pa umirjena, občasno igriva z njimi. Zelo nezahtevni in tako čudoviti, da res ne moremo tega dovolj poudariti.

Mama Demetra je bila ob sterilizaciji pozitivna na testu za levkozo, od mladičev pa je bil pozitiven tudi Pozejdon. Plutos in Dioniz sta vedno negativna na testiranjih. Tudi mama Demetra je bila ob zadnjem testiranju zdrava, negativna. Vsi so v celoti veterinarsko urejeni, poskrbeli smo tudi, da so prejeli terapijo z interferoni, ki zavirajo razvoj bolezni.

Veseli bi bili, če bi lahko odšli od nas v parih, torej nihče sam, saj so zelo povezani. Veselje pa bo seveda dvojno.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.