Posvojitev odrasle živali

Veliko živali v zavetišču je že odraslih in tudi te potrebujejo nove domove. Zakaj je morda še bolje posvojiti odraslo žival? 

Zato, ker se odrasle mačke veliko lepše obnašajo kot mačji mladiči. Prerasle so otroške in pubertetniške norije, zato jim ne bo več padlo na misel, da bi norele po stanovanju in prevračale, kar jim prekriža pot. Ne bodo plezale po vaših kavbojkah in ne bodo vam iz zaleta (boleče) plezale na ramena. Ne bodo grizle električnih kablov, ne bodo kopale po rožah in ne bodo plezale po zavesah; Večinoma 🙂

Zato, ker so odrasle mačke večinoma bolj samostojne, ne potrebujejo toliko vaše pozornosti kot mladiči. Zato so odrasle muce odlična odločitev za zaposlene ljudi, ki so pogosto od doma.

Zato, ker so zdravstveno gledano večinoma bolj stabilne, njihov imunski sistem je boljši, razen pri mačkah, ki imajo že jasne zdravstvene težave. V primerjavi z mladiči je pri njih večinoma manj skrbi z nenadnimi pojavi bolezni.

Zato, ker boste vedeli, kakšen karakter ima, tako boste kar najbolje lahko izbrali mačko, s katero boste bivali čim bolj tako kot ste si zamislili sobivanje. Odrasle mačke so v primerjavi z zelo mladimi že izven mladostniškega norenja in potrebe po druženju z vrstniki. Seveda se med seboj tudi glede tega zelo razlikujejo, a če želite zelo živahno ali pa umirjeno mačko, boste že takoj vedeli, da je mačka, ki ste jo kot odraslo prinesli s temi lastnostmi, verjetno tudi nadaljnja leta taka. Pri mladičih pa se lahko ob prehodu v odraslo dobo obnašanje zelo spremeni.

Zato, ker imajo odrasle muce že svoj ustaljen, umirjen ritem. Ko vas ne bo doma, bodo raje mirno počivale kot pa norele po stanovanju. Poleg tega ne bodo na ves glas mijavkale, ko jih boste pustili same. Ponoči se bodo zvile v klobčič pri vaših nogah in pridno prespale noč, medtem ko bodo mladiči po vsej verjetnosti poskrbeli, da vaše noči še nekaj časa ne bodo prav mirne.

Zato, ker so odrasle muce veliko boljša odločitev za družine z majhnimi otroki. Mačji mladiči se lahko med igro prestrašijo in otroka ugriznejo ali popraskajo. Prav tako so otroci lahko do mačjih mladičev pregrobi in jih med igro lahko celo poškodujejo. Odrasle mačke so bolj zrele, reagirajo veliko bolj mirno in so do otrok večinoma bolj potrpežljive.

V primeru, da iščete družbo za vašo odraslo muco, bo še ena odrasla muca odlična rešitev. Mladiči so namreč lahko veliko preveč igrivi in bodo tako vašo muco spravljali ob živce, namesto da bi ji bili prijetna družba.

Zato, ker ljudje odrasle muce redkeje posvojijo kot mladiče, vi pa ste resen in odgovoren posvojitelj in pravi ljubitelj živali.

Zato, ker boste rešili življenje.

  • Mačji dol, zavetišče za mačke
  • TRR: SI56 0433 1000 1828 371
  • Puštal 115, 4220 Škofja Loka
  • 040-21-88-61
  • info@zverca.si