Moja žverca

Si želite, da bi lahko posvojili mačko, vendar to za vas trenutno ni mogoče? Zaradi velikega števila zavrženih mačk jih v zavetiščih veliko čaka na nove domove. Tudi v Mačjem dolu ni nič drugače. Včasih lahko iz različnih razlogov njihovo bivanje v Mačjem dolu traja zelo dolgo.

Občine za najdeno žival krijejo 30 dni oskrbe v zavetišču. Nekatere živali (v poletnih mesecih je to večina njih) doma ne dobijo v tako kratkem času. Lahko gre za sesne mladiče, ki so še premajhni za oddajo, ali zaradi izgleda, starosti… “manj atraktivne” živali za posvojitelje. Po Zakonu se lahko po 30-ih dneh bivanja v zavetišču živali uspava. Vendar v društvu Žverca in v našem zavetišču Mačji dol, ki je mucam prijazno, delamo za dobrobit živali. Po svojih najboljših močeh se trudimo, da bi prav vsem (razen neozdravljivo bolnim) mačkam poiskali dom, ne glede na to koliko časa čakajo na posvojitev. Prav tako po svojih zmožnostih krijemo veterinarsko oskrbo huje bolnih, a ozdravljivih živali, za katere Občine niso dolžne kriti stroškov veterinarskih posegov. To pomeni, da poškodovane živali in živali, ki bodo v zavetišču nastanjene več kot 30 dni, ne bodo uspavane, temveč bo vse nadaljnje dneve oskrbe v Mačjem dolu krilo društvo Žverca. Pri tem pa potrebujemo tudi kanček vaše pomoči. Pomagate nam lahko s posvojitvijo mucka na daljavo, v okviru programa Moja žverca.

Kakšen je postopek?

Na spletni strani www.macji-dol.si si izberete mucka, ki bi mu radi pomagali, da bo zdrav in zadovoljen dočakal svoj pravi dom. Z donacijo 20 evrov na mesec bi svoji žverci v Mačjem dolu krili stroške hrane, peska in zdravil (zdravljenje okužb, odprava zajedavcev…). Višino mesečnega prispevka lahko izberete sami, oziroma se lahko odločite tudi za enkratno nakazilo. V zahvalo boste prejeli fotografijo svoje žverce, v spomin na vaše dobro delo. Seveda vas bomo obveščali tudi o vsem tekočem dogajanju, lahko pa svojo žverco tudi obiščete in jo tako tudi v živo spoznate ter pocrkljate. Pomagate lahko tudi z donacijo kvalitetne hrane in drugega materiala, ki ga potrebujemo za oskrbo mačje bande.

Če se odločite na tak način pomagati našim varovancem, nam lahko pišete na moja@zverca.si, kjer se bomo o vsem dogovorili. Lahko pa nas seveda tudi pokličete na 040 21 88 61. 

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za pomoč in si želimo lepe prihodnosti za naše in vaše žverce.

  • Mačji dol, zavetišče za mačke
  • TRR: SI56 0433 1000 1828 371
  • Puštal 115, 4220 Škofja Loka
  • 040-21-88-61
  • info@zverca.si