Milena

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Z določenimi mački, do ljudi še nedotakljiva

BIVANJE: z izhodi v varno okolje

ŽIVAHNOST: bolj mirna gospodična, občasno igriva

MARAM: priboljške, počitek, svež zrak

NE MARAM: dotikov, hrupa, človeške roke na sebi

POSEBNOST: najraje je kje na višini, izven dosega

SPOL: Ženski

Opis

Milena je potomka prostoživeče mačke iz Železnikov, sprejeta jeseni 2021. Ni preveč navdušena nad človeško bližino, zato bi bila bolj vesela, če bi lahko imela dom z izhodi v zunanje okolje. Je veterinarsko pregledana, negativna na FIV in FeLV, sterilizirana, cepljena in brez zajedavcev. Skupaj s sestrama, Mojco in Marušo, čaka nekoga, ki bo razumel, da se ne bo takoj udomačila, ampak bo verjetno vedno bolj previdna ob ljudeh.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.