Vinko

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Samo do določenih mačk

BIVANJE: z izhodi v varno okolje

ENERGETIČNOST: srednje živahen, občasno igriv

MARAM: Mojco, določene igračke, opazovanje okolice, mir

NE MARAM: glasnega dogajanja okrog sebe, dotikov

POSEBNOST: Potrebuje nekaj časa, da začne zaupati.

SPOL: Moški

Opis

V zavetišče je bil ta plahi fant sprejet z lokacije ob zaprtem počivališču ob glavni cesti Medvode-Kranj. Tam seveda ne bi imel možnosti za dolgo življenje, sedaj pa zaradi svoje plahe narave že dolgo čaka na nekoga, ki bi njega in njegovo ljubico Mojco sprejel k sebi. Zelo vesela bi bila doma, kjer bosta lahko tudi zunaj, svobodna v varnem okolju. Veterinarsko je urejen, je bolj pogosto prehlajen, a ga to kaj dosti ne ovira. V odsotnosti stresa, ki ga doživlja zaradi drugih mačk, bi bil najbrž veliko bolj zdrav in vesel.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.