Oniks

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Zelo rad ima prijazne mačke, s človekom nima težav, če ga pusti

BIVANJE: V notranjem okolju

ENERGETIČNOST: Igriv kot mladiček, a rad tudi počiva

MARAM: mačje prijatelje, dobro hrano, igro, laserček

NE MARAM: hrupa, človeške roke na sebi

POSEBNOST: nedotakljiv (zaenkrat)

SPOL: Moški

Opis

Oniks je bil najden na kompostniku v Škofji Loki jeseni 2022. Že ob najdbi je imel poškodovano sprednjo tačko, ki jo sicer uporablja, ne more pa normalno stopiti nanjo. Oniks je veterinarsko urejen v celoti, je pa njegova osebnost nedotakljivost. Oniks ima zelo rad druge mačke, še posebej mlajše, varuje jih in se z njimi igra kot starejši brat. Dotikov s strani človeka v zavetišču nikakor ne sprejme kot nekaj, kar bi mu bilo všeč. Morda pa se v pravih rokah sprosti.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.