Jure

Podrobnosti

DRUŽABNOST: z nevsiljivimi ljudmi, z mačkami

BIVANJE: V notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje

ŽIVAHNOST: Precej energičen, lovec

MARAM: Svoj prostor za umik, mačjo družbo, svež zrak, igro, lov

NE MARAM: Vsiljivcev

POSEBNOST: Svilen, črn kožuh

SPOL: Moški

Opis

Jure je kot precej divji mladič prišel v zavetišče jeseni 2022. S časom se je že malo navadil na bližino ljudi, a bo verjetno vedno bolj previden in raje večino časa brez direktnega stika s človekom. Lahko pa se motimo in ga lahko nekdo spremeni v scrkljanca. Občasno ga lahko že malo pobožamo. Seveda je veterinarsko urejen, zdrav in pripravljen na nove dogodivščine. Zaradi njegove narave bi lahko bival nekje, kjer bi imel tudi izhod v varno okolje, ko se privadi na dom. Rad ima mačjo družbo, takoj je z vsemi prijatelj.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.