• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Neža

Neža ima mrk pogled, a nežno dušico. Je popolnoma veterinarsko oskrbljena in sterilizirana. Od takrat, ko je prišla iz poljanskih hribov k nam, je minilo že eno leto.

Tanja

Tanja je pisana princeska, ki se dobro znajde v zunanjem svetu. Potrebovala bi dom, kjer bo imela na voljo toplo zavetje, a tudi svobodo.

Katka

Katka je bila najdena, ko njene mačje mame ni bilo nazaj na senik, kjer je skotila svoje malčke. Potrebno je bilo nadomestno hranjenje malčice in njenih sestric ter bratca. Katka je srčkano bitje, ki se rado privije k človeku in glasno prede. Je negativna na FeLV in sterilizirana, tako da že komaj čaka na odhod v nov topel dom.

Radmila

 Radmila je bila najdena leta 2016 komaj skotena, ko je padla s plezalnega previsa. Njena mama je adrenalinsko kotila nad previsom. Zgodba se je srečno nadaljevala. Lepotička je že cepljena, pregledana, sterilizirana, čipirana in brez zajedavcev. Čaka na svojo novo družino, kjer bo končno postala prava razvajena mačka, čeprav ni vedno na voljo za crkljanje. Raje večino časa preži na kakšne premikajoče žive ali nežive zadeve okrog sebe.

Loti

Loti je mala pevka, ki je bila najdena kot sirota na seniku, saj se mama ni vrnila. S sestricami in bratcem so potrebovali nadomestno mamo, zato so zelo navezani na človeka. Loti je zdrava, cepljena, sterilizirana, negativna na FeLV in je pripravljena, da gre uživat v varen in ljubeč dom.

Miha

Miha je živahen in scrkljan mačkon, ki je veterinarsko pregledan, kastriran in čipiran.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče v letu 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo?

Vojko

Vojko je bil slepi potnik pod pokrovom avtomobilskega motorja, potreben je bil pravi poseg, da je živ prišel ven. Od tistega avgustovskega dne je fant že malo zrasel, se opogumil in postal pravi navihan muc. Še vedno se malo boji nenadnih gibov, vendar počasu postaja crkljivček. Cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev je pripravljen na odhod v ljubeč dom, kjer bo njegova preobrazba v crkljivega naročnega mucka lahko dokončana. 

Lenčka

Lenčka je pisana, nezahtevna lepotička, ki ne potrebuje dirjanja, le nekaj nežnosti in pozornosti. Je že popolnoma veterinarsko oskrbljena in sterilizirana.

Emilija

Emilija je nevsiljiva mačkica s čudovitim pogledom. Rada se igra s svojimi mačjimi prijatelji, rada pa ima tudi človeško bližino. Emilija je zdrava, brez zajedavcev, negativna na virusne bolezni, cepljena in sterilizirana. 

Ben

Ben je eden izmed fantov, ki so bili najdeni v paleti ob škofjeloški tovarni, stari komaj kak mesec. Ker so potrebovali veliko človeške oskrbe, je človek njihova mama. Plezanje po nogah, ramah in igra-to je to brezskrbno življenje. Je zdrav, cepljen in čipiran.

Majda

Majda je bila najdena še čisto majhna v Škofji Loki, verjetno je imela z ljudmi precej slabe izkušnje, saj še vedno nikomur popolnoma ne zaupa. Previdna, brihtna tigrica bo morala srečati človeka, ki razume, da vsaka mačka ne zleze takoj v naročje. Majda bo po tem, ko bo nekomu zaupala, zares samo njegova in se bo izogibala drugih ljudi. Tigrica je pregledana, sterilizirana, testirana na FIV in FeLV, cepljena in brez zajedavcev.

Johanca

Johanca je prava šefica-rada si podreja ostale mucke v okolici, ne glede na njihovo velikost. Ni pretirano scrkljana, a se rada tudi stisne k človeku. Kompaktno in zdravo bitjece, ki bo razveselilo nove lastnike.

Lina

Lina je nežno, a tudi nagajivo bitje. Je nevsiljiva, ne pleza po ljudeh, obnaša se prav damsko. Je cepljena in čipirana, kmalu pa bo tudi sterilizirana.

Melinda

Melinda je drobčkeno bitjece, ki pa pridno malica in raste. Najbolj je zadovoljna v naročju.

Nejka

Nejka je malo zadržana punca, ki pa pada na priboljške. Takrat je lahko tudi prava mazica. Je sterilizirana in veterinarsko oskrbljena. Stara je skoraj eno leto.

Vanja

Vanja je bila zavržena v Škofji Loki ob glavni cesti. Dva dni se ni pustila ujeti, potem pa je le popustila. Sedaj je prava scrkljanka, rada pa tudi raziskuje in se igra z mačjimi vrstniki. Malčica je cepljena, sterilizirana, zdrava, brez zajedavcev in čipirana, pripravljena na družinsko življenje.

Donald

Donald je bil najden z zelo poškodovanim repom v Gorenji vasi. Potrebna je bila delna amputacija. Donald ni navdušen nad mačjo družbo, zelo rad pa ima ljudi. Rad raziskuje okolico, zato bi bilo zanj najbolje, da bi našel dom, kjer bo lahko varno zapustil hišo. Donald je pregledan, cepljen, čipiran, kastriran, skratka pripravljen, da na novo zaživi.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka.

 

Uroš

Nedotakljivi fant je bil že leta 2014 ujet v Škofji Loki, ne mara človeških dotikov, sicer pa uživač, ki se zna zlekniti v svoj kotiček in počiva večino dneva. Uroš je veterinarsko oskrbljen, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV, kastriran in brez zajedavcev.

Bruno Mac

Bivši prostoživeček Bruno Mac je bil najden v precej slabem stanju (v ranah, skoraj brez dlake). Po dolgotrajnem zdravljenju je postal razigran srkljani medo. Mac je zelo navezan na človeka in se vedno smuka med nogami, tako v stanovanju kot na vrtu. Če ga ne opaziš takoj, glasno opozori nase. Najraje se na kavču stiska in glasno brunda. Bruno je kastriran, testiran FIV in FeLV, razglisten, razbolhan ter cepljen. Pridno uporablja mačji WCin je navajen pasje družbe. Išče nov dom, kjer bo imel na voljo kvalitetno mačjo hrano in varno okolico. Kontakt: 041-378-938. 

Jagoda in Marjetka

Jagoda in Marjetka sta bili v zavetišče sprejeti z mamico, ko sta bili stari komaj nekaj ur. Njuna mama, popolnoma divja mačka iz Gorenje vasi, je bila spuščena v njej znano okolje, vendar jima je zapustila precej uporniški karakter. Malčici sta še vedno, kljub trudu, da bi ju scrkljali, precej skregani s človeško roko. Zelo radi sta sicer v bližini človeka, zelo sta radovedni in igrivi, vendar ne marata božanja ali kakršnegalkoli dotikanja. Obe radi spremljata, kaj počneš, se stalno smukata okrog in te gledata zelo od blizu. Zanimivi in čisto posebni mačici, ki potrebujeta posvojitelje, ki ju bodo imeli radi taki kot sta. Neukrotljivi in samostojni mačkici. Za Jagodo bo bolje, če bo samo notranja muca ali pa bo imela zelo kratke izhode, saj ima nekaj težav z ravnotežjem. Marjetka pa je prava pustolovka. Obe sta dvakrat cepljeni, čipirani, brez zajedavcev in sterilizirani. Njuna mama je bila negativna na FIV in FeLV. Išče dom.