Postopek v občinah Škofja Loka, Železniki in Gorenja vas

Kaj storiti, ko najdete zapuščeno žival v občini Škofja Loka, Železniki ali v Gorenji vasi?

Žival najprej spravite na varno. Ne puščajte je na mestu najdbe, saj je velika verjetnost, da bo ob vaši kasnejši reakciji zanjo že prepozno oz. je tam ne bo več. Če gre za zelo mlado žival, je pomembno, da jo hitro spravite na toplo.

Na območju Škofje Loke, občine Železniki in občine Gorenja vas je prvi korak, da:

– v primeru najdbe mačke kontaktirate naše zavetišče Mačji dol, telefon 040 21 88 61.

– v primeru najdbe drugih živali kontaktirate Center za obveščanje na 112.

Sprejem mačk v Mačji dol brez predhodnega klica na št. zavetišča in pogovora z oskrbnikom ni mogoč! Dostavljanje mačk brez najave je strogo prepovedano (videonadzor!) in sprejem živali bo v takem primeru zavrnjen. Hvala za razumevanje!

V nenujnih (!) primerih se za nasvet ali pomoč v zvezi z najdenimi ali brezdomnimi živalmi na območju Škofje Loke in okoliških občin (Gorenja vas, Železniki, Žiri) lahko obrnete na naše prostovoljno društvo Žverca. Dosegljivi smo na društveni telefon 040-21-88-61 ali na email naslov info@zverca.si . Uradne ure za to so vsak delavnik od 16.00 do 20.00.

Ker dobivamo veliko klicev z območja Kranja in okoliških občin dodajamo, da to področje s svojim prostovoljnim delovanjem pokriva Društvo za zaščito živali Kranj, za sprejem najdenih živali je pristojno Zavetišče Ljubljana. Zavetišča, pristojna za posamezne občine, najdete tule.

Dežurni veterinar za Gorenjsko je dosegljiv na številki 051 64 54 09.