Vesna

Podrobnosti

DRUŽABNOST: z nevsiljivimi ljudmi

BIVANJE: v notranjem okolju ali z izhodi v ograjeno okolje

ŽIVAHNOST: mirna gospa

MARAM: nežno božanje cel dan, meso, mir

NE MARAM: česanja, hrupa, mačkov

POSEBNOST: hipertiroidizem, občutljiva na dotike, zelo stara

SPOL: Ženski

Opis

Vesna je starejša mačka, ki je bila konec aprila 2022 najdena v Škofji Loki. Že ob najdbi je bila sterilizirana, sedaj pa je tudi cepljena in čipirana. Je negativna na FIV in FeLV. Zaradi obolenja ščitnice mora redno prejemati zdravila. Je zelo umirjena in skozi ves dan spi, rada gre na sonce, a je zelo počasna in ima raje večino časa mir, le nežno božanje ji ustreza nekajkrat dnevno.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.