Sofija, Zala, Sara

Podrobnosti

DRUŽABNOST: z nevsiljivimi ljudmi, z mačkami

BIVANJE: V notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje

ŽIVAHNOST: Srednje živahne, občasno zelo igrive

MARAM: Dobro jedačo, nekaj igre, mir

NE MARAM: Glasnega dogajanja okrog sebe

POSEBNOST: niso pasemske, da ne bi kdo mislil

SPOL: Ženski

Opis

Najdene spomladi 2023 na Križni gori v Škofji Loki. Potomke prostoživeče mačke imajo nekaj previdnosti v sebi, a se z nekaj potrpežljivosti sprostijo in rade družijo s svojimi ljudmi. Veterinarsko so urejene, Sofija in Sara sta še posebej povezani, Zala pa bi morda lahko bila edina mačka. Bolje se počutijo v bolj mirnem domu, niso navdušene nad majhnimi otroki.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.