Klemen

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Ljudje, mačke, verjetno tudi psi

BIVANJE: v notranjem okolju, zunaj le na povodcu

ŽIVAHNOST: Srednje živahen, občasno zelo igriv

MARAM: vsa bitja, dobro jedačo, miren kotiček, razgled na okolico

NE MARAM: biti dolgo sam

POSEBNOST: naveličan pogled, stara poškodba medenice

SPOL: Moški

Opis

Sivi lepotec je bil sprejet v avgustu 2023, najden je bil ob prometni cesti v Škofji Loki. Prijazen, nekonflikten muc, precej umirjen, a tudi igriv, ko je čas za to. Ima staro poškodbo medenice, ki pa ga ne ovira pri dirjanju ali čemerkoli drugem. Je veterinarsko zrihtan, torej poleg cepljenja, čipiranja in vsega ostalega potrebnega tudi kastriran in testiran, negativen na testu za FIV in FeLV. Precej nezahteven muc.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.