Jošt

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Ljudje, mačke, verjetno tudi psi

BIVANJE: V notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje

ENERGETIČNOST: Srednje, občasno tudi dirkač

MARAM: Igro, vsaj občasno čohljanje, prijatelje

NE MARAM: težakov

POSEBNOST: Svilen, črn kožuh

SPOL: Moški

Opis

Jošt je bil ujet v začetku leta 2023 v Škofji Loki, kjer se je zadrževal v skladišču trgovine. V začetku je malo zadržan do novih oseb, ko jih spozna, pa postane pravi mačji prijatelj, ki svojim sledi pri vseh opravilih. Lepi Jošt je veterinarsko oskrbljen, torej je cepljen, čipiran, kastriran, brez parazitov  in negativen na FIV in FeLV, zdrav, vesel, igriv fant. Ker je družaben do mačk in ljudi, bo vesel tudi živahnega doma. Zaradi svojega preteklega bivanja v zunanjem okolju bi lahko bival delno tudi zunaj, v varnem okolju, a večinoma notri v družbi ljudi in lahko tudi drugih živali.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.

  • Mačji dol, zavetišče za mačke
  • TRR: SI56 0433 1000 1828 371
  • Puštal 115, 4220 Škofja Loka
  • 040-21-88-61
  • info@zverca.si