Jelka

Podrobnosti

DRUŽABNOST: mačke, nevsiljivi ljudje, morda tudi psi

BIVANJE: v notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje

ŽIVAHNOST: srednje živahna, občasno zelo igriva

MARAM: Izidorja, priboljške

NE MARAM: glasnega dogajanja okrog sebe

POSEBNOST: Potrebuje nekaj časa, da začne zaupati.

SPOL: Ženski

Opis

Jelka je prišla v zavetišče maja 2021 skupaj z mamo, sestrico in bratcema. Je do ljudi precej zadržana mačka, ki se bo v pravem domu zagotovo sprostila, občasno božanje ji že sedaj ustreza. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV. Rada se druži z mačkami, zato bi ji ustrezal dom še vsaj z eno mačko, v zavetišču ima najraje Izidorja.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.

  • Mačji dol, zavetišče za mačke
  • TRR: SI56 0433 1000 1828 371
  • Puštal 115, 4220 Škofja Loka
  • 040-21-88-61
  • info@zverca.si