Evgen

Podrobnosti

DRUŽABNOST: z nevsiljivimi ljudmi, z mačkami

BIVANJE: V notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje po prilagoditvi

ŽIVAHNOST: Bolj miren, občasno tudi igriv

MARAM: Spanje v brlogu, opazovanje okolice, občasno igro

NE MARAM: Glasnega dogajanja okrog sebe, vsiljivih osebkov

POSEBNOST: Nesamozavesten

SPOL: Moški

Opis

Decembra 2022 je bil Evgen kot sin prostoživeče mačke sprejet v zavetišče. Kar dolgo je potreboval, da se je privadil na sobivanje, zato sklepamo, da v novem okolju ne bo takoj sproščen. A postal je igriv, rad se tudi pocrklja. Fant je veterinarsko urejen, torej cepljen, čipiran, testiran in negativen na FIV in FeLV, kastriran, razparaziten. Vesel je mačje družbe, a je zaradi svoje bolj slabe samozavesti raje v družbi mačk, ki niso preveč dominantne.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.

  • Mačji dol, zavetišče za mačke
  • TRR: SI56 0433 1000 1828 371
  • Puštal 115, 4220 Škofja Loka
  • 040-21-88-61
  • info@zverca.si