Doroteja

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Rada je glavna v familiji, rada ima nevsiljive ljudi, mačke le podredljive.

BIVANJE: v notranjem okolju, zunaj le na povodcu, morda kasneje samostojno

ŽIVAHNOST: bolj mirna gospodična, občasno zelo igriva

MARAM: dobro hrano, božanje, debate, mir,

NE MARAM: močnih egov

POSEBNOST: poležavanje na boku in hrbtu

SPOL: Ženski

Opis

Julija 2022 je kot mlada punčka Doroteja privandrala do picerije v Škofji Loki. Ko smo jo bolje spoznali, nam je bilo jasno, zakaj se je zatekla prav tja. Vonj po hrani, še posebej, če je to kaj drugega kot briketi, jo zelo razveseli. Doroteja je veterinarsko urejena, cepljena proti kužnim boleznim in mikrosporiji, sterilizirana in negativna na FIV in FeLV.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.