Cveto

Podrobnosti

DRUŽABNOST: Ljudje, mačke, verjetno tudi psi

BIVANJE: V notranjem okolju ali z izhodi v varno okolje

ŽIVAHNOST: umirjen, nezahteven.

MARAM: Spanje, človeka za pogovor in božanje, miren kotiček.

NE MARAM: glasnega dogajanja okrog sebe

POSEBNOST: Svilen, črn kožuh, umirjenost.

SPOL: Moški

Opis

Cveto je bil kar v škatli, na kateri je pisalo ‘muc’, dostavljen k zavetišču v začetku leta 2023. Ne razumemo, zakaj kdo ne bi želel imeti ob sebi tako krasne živali, a vemo, da znajo biti ljudje zelo čudni. Odrasel, umirjen gospodič večino dneva dremlje, rad se pogovarja, malo potarna nad svetom in kaj dobrega pomalica. A ni zahteven glede česarkoli, res neproblematičen, čudovit gospod. Veterinarsko je popolnoma zrihtan, zdrav … kožuh se mu iz tedna v teden bolj sveti, skratka, popoln je. Brez težav bo prenesel tudi vašo daljšo odsotnost. Rad se pa občasno tudi igra, seveda.


Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). 

Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove.

Pred klicem si postopek posvojitve preberite tukaj.

Posvojitev živali

Posvojitve v zavetišču Mačji dol so zaradi nemotenega poteka oskrbe živali možne po predhodnem telefonskem dogovoru.
Že v telefonskem razgovoru z vodjo zavetišča boste seznanjeni z osnovnimi pogoji za posvojitev živali, ki vključujejo podpis posvojitvene pogodbe.